Skip to content

Theesoorten

De verschillende theesoorten

Tea Traveller laat je graag kennismaken met het aller-fijnste. Daarom hebben wij samen met Betjeman and Barton, een klein fameus theebedrijf in Parijs, een keuze gemaakt uit het uitgebreide assortiment.

Tea Traveller’s Blend

Een geurige melange van zwarte thee uit China en Sri Lanka, die Tea Traveller naar zijn eigen smaak mengt. Je kunt o.a. de subtiele smaak ontdekken van bergamot uit Calabrië.

Mao Feng (China)

Groene thee uit de Jiangsu provincie. De lange dunne bladeren geven een zachtzoete afdronk.

Darjeeling Jungpana (India)

Niet voor niets noemt men de thee uit Darjeeling de champagne onder de theesoorten. De beroemde plantage Jungpana ligt op ongeveer 2.200 meter hoogte, dicht bij de stad Kurseong. Deze tuin produceert een zachte, delicate thee met een geurig aroma met hints van muskaatdruiven.

Assam Thowra (India)

Een lichte Assam met een zachte pittige smaak. Prachtige bladeren met veel gouden tips. Deze thee is geschikt voor elk moment van de dag, met of zonder melk!

Formosa Grand Oolong (Taiwan)

Half gefermenteerde thee met prachtige, hele bladeren. De smaak doet denken aan kastanjes. Laag in theïne-gehalte, licht van kleur. Kan zonder melk worden gedronken. Een thee die ontspant!

Ceylon Kenilworth (Sri Lanka)

Plantage gelegen op 3 km ten zuidwesten van Nawalapitiya, 600 tot 900 meter boven zeeniveau. Hier wordt een perfecte Orange Pekoe geproduceerd: een middelgroot, gelijkmatig blad, homogeen van samenstelling en kleur en perfect gerold. In het kopje ontwikkelt deze Kenilworth een schone, kleurige thee met een typische Ceylon-smaak: vol en rond. Ook heerlijk met een wolkje melk of een schijfje citroen.

Pouchkine

Het antwoord van Betjeman and Barton op Earl Grey: een magische combinatie van bergamot, citroen en sinaasappel voor een perfecte kop thee.

Lundi Light

Groen licht voor Lundi Light! Groene Chinese thee gemengd met citroengras uit Mexico en gecombineerd met extracten van citroen en gember. Heel uniek! Hij verkwikt en geeft kracht en energie.

Jasmijn Chung Hao (China)

Voordat de westerse landen het parfumeren van thee ontdekten, had men in China al veel ervaring opgedaan met het mengen van thee met verschillende smaken. Jasmijnthee, een grote klassieker, is nog steeds een beroemde erfenis van het China van weleer.

Eden Rose

Rozen, bergamot, lavendel en vanille in een melange van Ceylon en China. De subtiele smaak doet je denken aan zwoele zomers.

Tea Traveller neemt zelfs het water voor de thee mee. Geen gewoon kraanwater, maar gezuiverd water. Via ondermeer omgekeerde osmose. Een waterkwaliteit die vergelijkbaar is met Spa Reine. Want om optimaal van de uitstekende theesoorten te kunnen genieten is dit een absolute must. Meer hierover op de website van Waterlogic

Want to know more about tea? Visit United Kingdom Tea Council.

Reserveer een High Tea of Afternoon Tea

Neem contact op voor de mogelijkheden die de Tea Traveller heeft te bieden.

Dampende pot thee